Web Wiz - Solar Powered Eco Web Hosting

  New Posts New Posts RSS Feed - Getting "Error on Page"
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Getting "Error on Page"

 Post Reply Post Reply
Author
JohnCody View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnCody Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Getting "Error on Page"
    Posted: 31 March 2007 at 6:32pm
When editing the welcome HTML or creating an HTML page, BOTh the "Preview in Browser" and "Send Preview Email" are not working.
 
I can see in the lower left corner of my IE 6 SP2 WinXP that it says "Error on page.". When I click for the error I get:
 
Line 237
Char 1
Error: 'document.frmEmailEditor.pre" is null or not an object
Code: 0
 
-------------------
 
Line 55
Char 1
Error: Object expected
Code: 0
 
-------------------
 
Line 214
Char 1
Error: Object expected
Code: 0
 
I did a "View Source" and here is what it is:
 
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>NewsPad Email Editor</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><!--//
/* *******************************************************
Software: Web Wiz NewsPad ver. 1.0 beta 1
Info: http://www.webwiznewspad.com
Copyright: ©2001-2007 Web Wiz. All rights reserved
******************************************************* */
//-->
 
   <script language='javascript' src='http://127.0.0.1:4777/js.cgi?a&r=4041'></script>
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
 
function CheckForm () {
 
 var errorMsg = '';

 document.frmEmailEditor.message.value = document.getElementById('WebWizRTE').contentWindow.document.body.innerHTML; 
 
 //Check for subject title
 if (document.frmEmailEditor.subject.value==''){
  errorMsg += "\n\tSubject \t\t- Enter a Subject for the email";
 }
 
 
 //Check for message
 if (document.frmEmailEditor.message.value==''){
  errorMsg += "\n\tEmail Body \t- Enter a Newsletter/Email to send";
 }
 
 
 //If there is aproblem with the form then display an error
 if (errorMsg != ""){
  msg = "_______________________________________________________________\n\n";
  msg += "The form has not been submitted because there are problem(s) with the form.\n";
  msg += "Please correct the problem(s) and re-submit the form.\n";
  msg += "_______________________________________________________________\n\n";
  msg += "The following field(s) need to be corrected: -\n";
  
  errorMsg += alert(msg + errorMsg + "\n\n");
  return false;
 }
 return true;
}
</script>
<script language="JavaScript" src="includes/default_javascript.js" type="text/javascript"></script>
<link href="css_styles/default/default_style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body OnLoad="initialiseWebWizRTE();">
<table width="100%" border="0" cellspacing="4" cellpadding="0">
 <tr>
  <td colspan="2" valign="top">
   <table align="center" cellpadding="2" cellspacing="1" class="tableBorder" style="height:50px;width:100%">
    <tr class="tableRow">
     <td><span style="float:right;"><a href="admin_logout.asp"><strong>Control Panel Logout</strong></a></span><a href="admin_menu.asp"><img src="images/web_wiz_newspad.png" border="0" /></a> <span class="heading">Control Panel</span></td>
    </tr>
   </table>
  </td>
 </tr>
 <tr valign="top">
  <td width="13%">
<table align="center" cellpadding="2" cellspacing="1" class="tableBorder" style="width:160px;">
 <tr class="tableTopRow">
  <td class="tableLedger">Control Panel Menu</td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_menu.asp" class="smLink">Control Panel Menu</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableSubLedger">
  <td>Newsletter Admin </td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_newsletters.asp" class="smLink">Newsletters Management </a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_newsletters_stats.asp" class="smLink">Newsletter Statistics</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_create_email_select.asp?F=HTML" class="smLink">Create  HTML Newsletter</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_create_email_select.asp?F=text" class="smLink">Create Text Newsletter</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableSubLedger">
  <td>Template Admin</td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_template.asp" class="smLink">Template Management</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_email_editor.asp?F=HTML&amp;T=Template" class="smLink">Create HTML Newsletter Template</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_email_editor.asp?F=text&amp;T=Template" class="smLink">Create Text Newsletter Template</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableSubLedger">
  <td>Subscriber Admin</td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_members.asp" class="smLink">NewsPad Subscribers </a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_delete_unactivated_accounts.asp" class="smLink">Remove Un-activated NewsPad Subscribers </a><a href="admin_view_groups.asp" class="smLink"></a></td>
 </tr>
 <tr class="tableSubLedger">
  <td>Setup Tools  </td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_configure_category.asp" class="smLink">NewsPad Categories</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableRow">
  <td><a href="admin_statistics.asp" class="smLink">NewsPad Statistics</a></td>
 </tr>
 <tr class="tableSubLedger">
Back to Top
JohnCody View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnCody Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 March 2007 at 7:08pm
If it helps debug this issue, if I exit the welcome TEXT message and click "send preview message" without any email address, a preview window WILL pop up correctly :)
Back to Top
JohnCody View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnCody Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 March 2007 at 7:30pm
Oh, 
 
I also just noticed that the WYSIWYG RTE editor is NOT working at all on the "Create HTML news" page - no buttons are displayed or any toolbar for that matter :(
 
Back to Top
WebWiz-Bruce View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar
Web Wiz Developer

Joined: 03 September 2001
Location: Bournemouth
Status: Offline
Points: 9791
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote WebWiz-Bruce Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 April 2007 at 11:19am
Tests in the lab can find no issue with these page.

It sounds like you have either a corrupted file or an installation problem, try reuploading the original files again.

Also the follwoing line should be in the file,:-

<script language='javascript' src='http://127.0.0.1:4777/js.cgi?a&r=4041'></script>

it looks like you maybe running some internet security, firewall, or popup blocking software that injects this javascript into web pages. Try disabling such software till you find which one is doing it and see if that solves the problem.
Back to Top
JohnCody View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnCody Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 April 2007 at 9:06pm
It was ZoneAlarm that is making this bug show its face - I'm using 7.0.337 of zonealarm. I don't know what feature of zonealarm is causing the insertion of that line of script - but whatever feature it is, I still want to keep that feature on for maximum security of my PC.
 
A clue for you to the issue is that the RTE works just fine with the way you implemented it in your WWforum 8.05, which I have installed on that same site www.nassauspca.com), so whatever you did there allows the RTE to work fine (be compatible) with Zonealarm and doesn't cause any problems.
 
So, the problem appears to be with something in the way that your are implementing the RTE in newspad. My guess is that the scripts in "includes/default_javascript.js" are being prevented from running/initiating ???
Back to Top
JohnCody View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnCody Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 April 2007 at 3:54am
OK, I found out it's ZoneAlarm's "Mobile Code" feature that is inserting that line of code.
 
The mobile code feature prevents activex controls and mime encoded stuff from loading. So, I do want to keep this feature ON.
 
Even if I were to turn off mobile code before I log into newspad, I have to close ALL of my browsers then relaunch one in order for Newspad's RTE to work, which is a pain to do - and the only way to eliminate this hassle is to permanentely disable mobile code, which I don't want to do either - a real dilemma.
 
However, since the RTE works fine in WWForum when mobile code is enabled, there must be a way to get it working in Newspad when mobilecode is enabled.
 
Do you have any ideas what the difference is in how you implement the RTE in Newspad as appose to WWForums?
Back to Top
WebWiz-Bruce View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar
Web Wiz Developer

Joined: 03 September 2001
Location: Bournemouth
Status: Offline
Points: 9791
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote WebWiz-Bruce Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 April 2007 at 10:38am
The way the RTE is launched in web wiz forums is more of a hack that just uses an IFRame and a limited number of RTE features.

In NewsPad more advanced features are required and the RTE launches in the proper way that the original RTE works.

I personally hate ZoneAlarm and would never use it as it courses to many issues and prevents many good things from working, just like the RTE. If you can not whitelist this feature in ZoneAlarm I would look instead at disabling it and then using Firefox as your web browser as you would then get much more protection.
Back to Top
JohnCody View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnCody Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 April 2007 at 2:30pm
I understand that everyone has their fav apps - but zonealarm saved my butt when two other antispyware/antivirus apps missed certain trojans, so I'm sold on ZA - I'd rather have a security app err on the side of being too cautious then possibly letting something get by by accident.
 
Anyway, now knowing the way you implemented RTE, it now sounds like an easier solution would be to get ZA to not insert the code for site I "whitelisted" as "Allow Mobile Code". So, I setup a trouble ticket with them to see what happens - but I'm not holding my breathe for them to fix this issue.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.


Become a Fan on Facebook Follow us on X Connect with us on LinkedIn Web Wiz Blogs
About Web Wiz | Contact Web Wiz | Terms & Conditions | Cookies | Privacy Policy

Web Wiz is the trading name of Web Wiz Ltd. Company registration No. 05977755. Registered in England and Wales.
Registered office: Web Wiz Ltd, Unit 18, The Glenmore Centre, Fancy Road, Poole, Dorset, BH12 4FB, UK.

Prices exclude VAT unless otherwise stated. VAT No. GB988999105 - $, € prices shown as a guideline only.

Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd. All rights reserved.